DRIE LEVENSGENIETERS, EEN PUL EN EEN JONGENSDROOM

Bier, zweet en tranen. Rasechte Delluvenaren Jon, Sander en Thijs zijn druk bezig met de verbouwing van wat voorheen Grieks Restaurant Olympia was. Ze bouwen aan hun jongensdroom: een brouwerij openen in hartje Delft. Terwijl ze staan te hakken, beuken en graven, dwalen de gedachten af naar allerlei bieren. Blond, Bock, IPA, Weizen… KRAK! Wat? Ineens staren de drie horecamannen in een grote gewelfde ruimte onder de vloer.

Onder begeleiding van Archeologie Delft wordt de middeleeuwse kelder uit 1300 uitgegraven en onderzocht. Er worden zelfs scherven van een Middeleeuwse bierpul gevonden. En dan is het plaatje compleet, de kelder blijkt in het verleden dienst te hebben gedaan als brouwerij. Toeval bestaat niet, toch? Van vroeger en toen, naar nu en hier. Tijd om de biercultuur op deze plek nieuw leven in te blazen.
Delftenaren, Delluvenaren, studenten, toeristen, bierliefhebbers, iedereen is welkom! Naast de brouwerij is er de sfeervolle biertuin met buitenbar op het Heilige Geestkerkhof. Al noemen de mannen van Delfts Brouwhuis het vanaf nu vol trots het ‘Brouwplein’. Delftse Brouwers bij het Delfts Brouwhuis op het Brouwplein. Zo simpel is het. Drink. Eet. Proef. Proost. Zing. Lach. En Verwonder!